Правилната грижа за Вашият мотоциклет или скутер

Lavaggio moto con prodotti auto

Как да използвате автокозметика за почистване на мотоциклети и скутери:

С идването на горещините расте и желанието да скочим на моторите и да направим няколко разходки с приятели. Най-вероятно, след дълъг период на бездействие, Вашето любимо двуколесно превозно средство се нуждае от малко внимание, за да бъде чисто и блестящо. Защото не можете да се появите на мръсен мотор!

Знаете ли, че? Много от нашите продукти, създадени за грижа за автомобили, са идеални и за мотоциклети и скутери. Ключовото нещо, което трябва да запомните, за почистване на мотоциклета, както и на колата, е да избягвате да работите на слънце и да се уверите, че повърхностите са студени. Ако трябва да използвате и вода, тогава е по-добре да отидете в център за миене, оборудван с подходящи структури, способни да събират вода и да не замърсяват околната среда!

Каросерия и Резервоари

Много от продуктите, които обикновено се използват за измиване на автомобили, могат да се използват и за почистване на обтекатели и резервоари на мотоциклети или скутери.

 

Преди да измиете превозното средство, нашият съвет е да използвате HP12. Мощен универсален обезмаслител, способен да отстрани и най-упоритите замърсявания. Опитайте го и за почистване на двигателя и ауспусите на мотора. Неговата силно обезмасляваща формула е ефективна върху всякаква повърхност и елиминира най-упоритите замърсявания. Премахва следи от смог, натрупан върху мотора. Перфектен за премахване на мазнини от двигателя, HP12 е идеален за хромирани мотоциклети и за дълбоко почистване на ауспусите и спиците на гумите.

Специалната формула на HP12 действа и защитава всички третирани повърхности, елиминирайки и най-упоритите замърсявания; премахва слоя от трафик, смог и е ефективен срещу всички следи от грес, налични в двигателя, хрома, обтекателите и в спиците на гумите.

Начин на употребаНапръскайте продукта директно върху повърхността за третиране и го оставете да действа около 30 секунди. След това отстранете с микрофибърна кърпа всички замърсявания от повърхността. Накрая отстранете излишния продукт с чиста микрофибърна кърпа. Благодарение на HP12 за кратко време ще елиминирате и най-упоритите замърсявания. Сега е моментът да продължите с измиването!

Измиване

За химическо почистване на всички части на мотоциклета или скутера можете да използвате Fast Cleaner. Продукт, способен незабавно да отстрани всякакви замърсявания или петна. Fast Cleaner е абсолютно безопасен продукт, който не уврежда обтекателите, резервоарите и калниците и не е агресивен върху графиките на мотора. Благодарение на специалната си формула без силикон, Fast Cleaner улеснява отстраняването на замърсявания, без да оставя ивици.

Ще бъде достатъчно да напръскате продукта върху третираната част от около 20cm и след това да избършете с микрофибърна кърпа, за да отстраните продукта, а следователно и мръсотията. Използването на Fast Cleaner ви гарантира троен ефект:

 1. Anti-Rain: дъждът ще се плъзга без да оставя следи
 2. Anti-Dirt: създава тънък слой, който предотвратява залепването на мръсотия и прах
 3. Anti-Fingerprints: предотвратява неприятни пръстови отпечатъци върху мотора

Шампоан

Ако искате да свършите още по-прецизна работа и да придадете страхотна обработка на мотора си, измиване с шампоан е решението за Вас!

Методът с двойна кофа е безупречен: разредете шампоана в една кофа, докато използвате втората, за да изплаквате кърпата или гъбата. По този начин ще предотвратите смесването на остатъците от мръсотия с шампоана и риска от надраскване на повърхностите.

За най-качествено измиване предлагаме два продукта, които могат да се използват за мотоциклети и скутери:

Polish Express е революционният продукт, който измива, полира и защитава третираните повърхности, благодарение на специалната формула, базирана на нанотехнологии. Идеален е за мотоциклети, които имат лъскави обтекатели и резервоари. С неговото действие можете да осигурите 4 невероятни нанотехнологични ефекта върху Вашия мотор:
 • Полиращ ефект: за ненадминат блясък
 • Водоотблъскващ ефект: за да накара дъжда да се плъзга от обтекателите и предното стъкла
 • Огледален ефект: за да придадете същия вид, както когато сте го купили
 • Копринен ефект: за наистина гладки повърхности, които се плъзгат на допир

Shampoo Power е идеалният продукт за мотоциклети с матирана боя, спортни или богати на графики или кросови мотоциклети. Бърз и лесен за използване, този шампоан има мощно обезмасляващо действие и е силно пенлив. Безопасен за третираните части, не поврежда хромираните профили и не е агресивен върху графиките на мотора. Нещо повече, лесно се изплаква, не изисква големи количества вода и не оставя следи или ивици!


Дълготрайна Защита
Ако търсите дълготрайна защита, поддържаща повърхността чиста за по-дълго време, третирането с Last Touch Express е идеално, дори за мотоциклети и скутери!
last touch cera auto

Last Touch Express е течна вакса, която гарантира блясък с огледален ефект върху всички повърхности. Нанася се бързо и лесно, има и специфични почистващи свойства. Богат на скъпоценни карнаубски вакси с иновативна формула, той гарантира дълготраен резултат само за няколко минути.

Начин на употреба: Напръскайте продукта в малки дози върху всички части на превозното средство, включително обтекателите и предното стъкло. Разнесете продукта с микрофибърна кърпа и накрая подсушете с друга суха кърпа.

Гуми и Джанти

Остатъците от желязо, отделени от спирачните накладки, се отлагат и върху гумите. За да ги елиминирате, можете да използвате продукт, създаден за автомобили, но също така идеален за мотоциклети: Fallout, деконтаминира, способен да отстрани всякакви остатъци от желязо за секунди!

Продукт, който трябва да се използва с повишено внимание: избягвайте да го пръскате върху чугунени спирачни апарати, които са богати на железни вещества, и да го използвате върху горещи повърхности.


Третиране на Седалки

Седалките на модерните мотоциклети почти винаги са от скай, синтетична кожа, която всъщност е пластмасов материал. За почистване можете да използвате продукт като Pulimax. Идеалният почистващ препарат за всички пластмасови повърхности. Този продукт може да поднови цветовете на седалката, като също така гарантира перфектно почистване.


Третиране на Кожа

Ако Вашият мотор има седалка от естествена кожа, комплектът Charme е перфектен за почистване, регенериране и защита. Комплектът съдържа 3 продукта, специално предназначени за кожа:

 • CHARME HYDRATING: хидратиращо мляко с ефект против стареене, абсолютно безопасно за почистване на всякакви кожени повърхности.
 • CHARME DETERGENT: почистваща пяна за кожат. Съдържа естествени елементи (от растителен произход), които позволяват разтваряне на замърсяванията, дори и най-устойчивите.
 • CHARME NUTRIENT: подхранващ крем с висока подхранваща сила, подходящ за възстановяване на цвета и блясъка на суха и напукана от времето кожа.

Комплектът Charme също е идеален за всички кожени дрехи, като панталони и якета. Използвайте го и върху дисаги, но само ако са от естествена кожа!

Блестящи и Хромирани Части

Хромът е много важен за един мотоциклет, това е блясъкът, който често прави разликата. За съжаление, с времето те стареят и стават матирани. За да ги върнете към първоначалния им блясък, разчитайте на специалния Flash Bright Kit, който съдържа всичко необходимо за обработка на хром.

Flash Bright е продукт за полиране на хромирани части, лесен за нанасяне и премахване. Способен да гарантира дълбок и дълготраен блясък, без да създава микродраскотини. Продуктът създава ефективна защита срещу корозия и UVA лъчи.
Комплектът Flash Bright съдържа и специална бустер гъба, способна да подобри работата на продукта при пълна безопасност, без микродраскотини. Благодарение на своя състав и изключителната си способност да прилепва към повърхностите, той улеснява работата и подобрява ефективността, за бързо и безпроблемно полиране на хромирани части.

Мухи, каква досада!

През лятото мушиците и насекомите са голяма напаст! След всяко каране, фаровете и обтекателите се пълнят и ако не бъдат премахнати бързо, могат да създадат сериозни проблеми за боята на мотоциклета.

За решаването на този досаден проблем има Killer. Роден от опита на MAFRA за професионално почистване, Killer може да отстрани всякакви остатъчни насекоми, мушици и птичи изпражнения от всички повърхности само за няколко секунди.
Начин на употреба:

 • Изплакнете повърхността, за да отстраните грубите замърсявания
 • Напръскайте продукта директно върху засегнатите части
 • Оставете да действа около 1 минута, без да засъхва
 • Почистете със суха микрофибърна кърпа
 • Изплакнете обилно и подсушете

Възстановяване на Механични Части
Ако през зимата мотоциклетът е бил неподвижен дълго време, вероятно има нужда от възстановяване на механичните части, като скоростен или спирачен лост, стойка или педали. M7 Plus е супер спрей, способен да изпълнява 7 основни функции:
 1. Смазва: работи бързо и чисто на всички видове устройства
 2. Разблокира: работи ефективно върху заседнали части, замръзнали или блокирали механизми
 3. Реактивира: бързо прониква в порите на метала, разтваряйки корозивните слоеве
 4. Защитава: действа срещу окислчване и всякакъв вид корозия, дори и в най-критичните случаи
 5. Водоотблъскващ: инфилтрира влагата и покрива всякакви повърхности, като избягва късо съединение
 6. Почиства: лесно отстранява петна от мазнини, лепило и катран от всяка непореста повърхност
 7. Подновява: бързо възстановяване на първоначалната ефективност на всички видове механизми


Кърпи и Ръкавици за всяка нужда!

За всяко почистване и измиване се нуждаете от правилната кърпа или ръкавица! В широката гама на MAFRA винаги ще намерите най-доброто решение.

Ръкавици
Нека започнем с ръкавиците, които са от съществено значение за измиването на мотоциклети.

guanto double Face pulizia auto Double Face
Двустранна ръкавица за всички етапи на миене, за работа в пълна безопасност, без риск от надраскване на повърхността. Едната страна на ръкавицата, жълта и черна, е от мек микрофибър, идеален за почистване и отстраняване на леки замърсявания. Синята страна е от дълъг микрофибър и е отлична за справяне с груби замърсявания и премахването им от всички места.

All Seasons
Решението за тези, които обичат да се грижат за своя мотоциклет дори през зимата. Водоустойчивата вътрешност не мокри ръката, което прави ръкавицата удобна при ниски температури. Специалната комбинация от супер меки влакна и микровълна дава на ръкавицата супер абсорбираща способност, висока производителност във фазата на почистване и абсолютна безопасност от драскотини.

Къпри

Що се отнася до кърпи, ще бъдете разглезени от опциите. Намерете тази, която най-добре отговаря на Вашите нужди:
Heavy Work

Голяма микрофибърна кърпа (60х40см), устойчива на износване и тежка работа. Идеалена както за фазата на сушене, така и за премахване на замърсявания. Използвана за фазата на сушене, предотвратява микродраскотини, които могат да доведат до преждевременно стареене на боята.

Double Face
Кърпа с двоен слой, без ръбове и без шевове, за по-висока безопасност при употреба, благодарение на "Laser Cut Technology". Тази кърпа може да се използва върху всякакви повърхности, дори и най-деликатните. Страната с къс косъм е подходяща за почистване, нанасяне и отстраняване на уплътнители, течни и традиционни вакси. Дългият косъм е предназначен за полиране.
Super Dryer panno microfibra pulizia autoSuper Dryer
Ултра-абсорбираща микрофибърна кърпа, идеална за сушене. Изработена от супер фин микрофибър, способен да поеме до 3.5Х теглото си. Благодарение на висококачествения микрофибър, Super Dryer задържа частиците мръсотия, които не са били отстранени по време на фазата на измиване, гарантирайки безопасност по време на сушене и избягвайки микродраскотини. Страната с къс косъм на Super Dryer позволява перфектно изсушаване, без да оставя следи по повърхността. Страната без косъм е за всички прозрачни части и за огледала.